Du är inte ensam

Här finns citat från mail som jag fått från kvinnor sedan webben lanserades och jag började blogga om min dagsform. Dessutom finns här plats för lite längre berättelser från kvinnor som vill dela med sig av sina erfarenheter.

Det som är skrämmande att läsa är vilken okunskap det finns om uretrit, och vilken brist på förståelse man kan mötas av när man söker hjälp för dessa vidriga symptom.  Men—det finns även positiva berättelser.

(alla har godkänt att jag lägger ut dessa utdrag ur deras mail)

Textruta: Mail-citat
Textruta: Längre berättelser

Urologen gav mig inte mycket information och kunde inte svara på om det uppkommit i och med graviditeten. Han sa inte heller att detta var kroniskt utan mer att det var vanligt hos kvinnor.         (Annie)

’Har sedan i somras behandlats för 4 urinvägsinfektioner med olika preparat utan resultat. Jag har fortfarande täta trängningar och känner mig mer eller mindre konstant  kissnödig. Lättar en stund efter toabesök. Men jag känner mer eller mindre hela tiden av  ngt  sorts obehag i över urinblåseregionen. Det är sååå trist och besvärande. Har funderat över om jag har en allvarlig sjukdom eller vad är detta????’         (Inger)

 

För ca 4 år sen fick jag mina besvär och gick till alla möjliga läkare och fick bara svaret "du har nog en svampinfektion". Har gått runt i flera år utan att veta vad det är för något jag har och mått väldigt dåligt över detta. Jag gick sen till en ny gynekolog som gjorde en cystokopi (smäääärta) och såg vad felet var men hade fortfarande inget namn på sjukdomen, mitt urinrör var rött och inflammerat och så urinblåsan.    (Sanne)

Mina problem startade 1999, jag förstod inte vad det var och sökte otaliga läkare för mina problem. Svaret var ju alltid detsamma nämligen att man inte kunde hitta något fel.

Läs mer ur detta mail från Kristina

Jag har lidit av uretrit i ca 12 år utan att veta om vad det varit för fel på mig.

Läs mer ur detta mail från Petra

 

Carina berättar:

 

Försommaren 2009 blev jag sjuk i vad jag trodde var en ännu en urinvägsinfektion. Antibiotikabehandling hjälpte lite, men inte helt.

Min gynekolog konstaterade uretrit och gav mig ny antibiotikabehandling. Vilken inte heller hjälpte.

Läs resten av Carinas berättelse….

’Läkarna tycker nog mest att man är en tjatig pisstant ’      (B)

’Man står verkligen handfallen av dessa besvär. Ibland upplever jag hela mig som ett urinrör, som att det inte finns något annat här livet’.       (E)

Jag är en 18-årig tjej som för ett år sedan började känna en obehaglig smärta och att jag var kissnödig hela tiden. När jag gick på toaletten så kom det knappt ut något och det gjorde ont som ****.

Läs mer ur detta mail från ’S’

’Tänk om män skulle ha denna åkomma. Då kanske det skulle forskas mer och man skulle hitta ett botemedel snabbt—för män skulle inte klara denna smärta.’      (Y)

Igår var jag ändå tvungen åka in till akuten för att få nån typ av smärtlindring. Jag blev skickad vidare till en gynekolog på kvinnokliniken som var jättearrogant!

Läs mer ur detta mail från Maggan

Och i mina sämsta dagar så har det varit illa, knappt kunnat gå.

Läs mer ur detta mail från Anna

Vissa dagar har jag varit så dålig att det har varit en kamp att ens ta sig de ynka 10 metrarna till toaletten eller iväg till doktorn eller skolan.

Läs mer ur detta mail från ’A’

’S’ berättar:

 

Jag är 21 år och har nu i 8 månader (antagligen, det tog ett tag att få diagnosen) levt med uretrit. Det hela började efter att jag tidigt i höstas gifte mig och ca 1,5 vecka efter bröllopet var jag tvungen att åka in till akuten för att jag kissade blod och hade så ont att jag bara skrek.

Läs resten av ’S’ berättelse….

Anita berättar:

 

Jag har levt med  kronisk  Uretrit i 30 år. Jag vill gärna dela med mig av mitt liv för att kanske skänka någon eller några av våra uretritväninnor lite hopp om att det ändå kan bli bättre.

 

Läs resten av Anitas berättelse….

’Jag tog upp detta med uretrit eller katarr och han sa att det drabbas man bara av om man har genom gått någon svår operation eller upplevt något jobbigt, ex något trauma man utsatts för rent fysiskt.’        (Nancy)